KRVAVI NAPAD NA BLISKOM ISTOKU: Izraelska vojska ubila i ranila najmanje 65 osoba, potresne snimke s lica mjesta...

Lokalni stanovnici kazali su da se iznad njih još mogu čuti izraelski avioni, dok na terenu kola hitne pomoći obilaze pogođeno područje te prevoze ranjenike u bolnicu.

  • Evropa

  • 10. Sep. 2024  

  • 0

U izraelskim zračnim napadima na šatorsko naselje na jugu Pojasa Gaze ubijeno je i ranjeno ukupno 65 osoba, izvijestili su danas dužnosnici Gaze, dok izraelska vojska tvrdi da je meta napada bio zapovjedni centar Hamasa.

Liječnici i lokalno stanovništvo navode da se šatorsko naselje nalazi blizu grada Khan Younisa, unutar područja Al-Mawasi koje je označeno kao humanitarna zona, s obzirom da je napučena raseljenim Palestincima.

Na spomenuto područje pala su najmanje četiri projektila koja su zapalila dvadesetak šatora i ostavila za sobom kratere dubine devet metara. 

"Ovo izgleda kao novi izraelski masakr"

Dužnosnici Gaze iznose podatak o 65 ubijenih i ranjenih osoba, ali nije poznato koliko je tačno među njima poginulih, a koliko ranjenih. Ministarstvo zdravstva još skuplja podatke, dok je Hamasova novinska agencija Shehab objavila da je ubijeno 40 Palestinaca. 

"Naši timovi još traže i izvlače ranjene. Ovo izgleda kao novi izraelski masakr", rekao je jedan dužnosnik Gaze. 

Izraelska vojska poručila je da su na udaru bili Hamasovi teroristi koji su unutar humanitarne zone uspostavili zapovjedni i kontrolni centar. "Teroristi su napredovali i izveli terorističke napade na naše vojnike i državu Izrael", stoji u saopćenju izraelske vojske.

Hamas je odbacio sve optužbe o korištenju civilnog područja u vojne svrhe. "To je bezočna laž kako bi se opravdali ovi užasni zločini. U zonama gdje žive civili nema naših članova, nema nikoga tko bi koristio taj prostor za vojne ciljeve", saopćili su iz Hamasa.

Lokalni stanovnici kazali su da se iznad njih još mogu čuti izraelski avioni, dok na terenu kola hitne pomoći obilaze pogođeno područje te prevoze ranjenike u bolnicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...