VASKOVIĆ NA TRAGU NEVIĐENOG SKANDALA: Dodikov načelnik kupio dva stana i vikendicu, sumnja se da je…

Prema riječima stručnjaka iz ove oblasti, navedena prednost je nedostižna za Vukadinovića, osim ako ne pokuša da je nadoknadi krađom glasova, za šta on ima dobro uhodan tim.

  • Mini market

  • 10. Sep. 2024  

  • 0

Milan Vukadinović, načelnik opštine Foča i član SNSD-a, otići će, kao navodni političar, u zaborav nakon 06.10.o.g., kada će biti teško poražen na lokalnim izborima, tvrdi novinar Slobodan Vasković.

-Prema istraživanju javnog mjenja provedenom tokom augusta, Ognjen Bodiroga, kandidat opozicije (SDS), ima 59 posto podrške opredijeljenih birača, a Vukadinović 41 posto.

Prema riječima stručnjaka iz ove oblasti, navedena prednost je nedostižna za Vukadinovića, osim ako ne pokuša da je nadoknadi krađom glasova, za šta on ima dobro uhodan tim.

O toj grupi, koja za njega kupuje i krade glasove, pisaću u jednom od u nastavaka tekstova o Foči i dešavanjima u njoj, a, prije nego nastavim, da naglasim da Vukadinović neće biti zaboravljen od istražnih organa, jer je počinio brojna teška krivična djela otimajući novac od naroda iz opštinskog budžeta.

Prije par mjeseci, Vukadinović je kupio vikendicu u Jošanica (prema Ustikolini), koja se nalazi na parceli broj 2258 k.o.

alt

Vukadinović je vikendicu platio ogromnih 94.000 KM, a da bi “prikrio” da je njegova, uknjižiio ju je na bliskog člana porodice.

Zaista se “sakrio”.Međutim, Vukadinović nije baš naivan kako se čini – on je 94.000 KM, koje je iskeširao, pokrio tako što je njegov tast platio 29.000 KM, a ostatak je navodno novac od kredita. 

Nema dileme da je forma kupovine otrcana, davno poznata prevarantska formula, koju je vrlo lako raskrinkati, a činjenica je da je Vukadinović pare (ne samo pomenutih 94.000 KM) stekao pljačkajući budžet Foče, preko dogovorenih poslova, naduvanih i fiktivnih faktura, namještenih tendera i aneksa ugovora.

Njegovi favoriti za ovu vrstu nezakonitih poslova su firme “Energomatika” d.o.o. Foča, ZR „Perišić“ Foča, ”Siming trejd” d.o.o. Foča, “Sigma elektronik” s.p. Kunarac Srebrenko. 

Ilegalni poslovi odlično idu odlazećem načelniku Vukadinoviću, pa se nije libio da uzme stan u zgradi koja se pravi na staroj autobuskoj stanici, navodno za mlade bračne parove.

Naravno, Vukadinović ima stan i u Beogradu.

Koliko i kako krade gramzivi Vukadinović pokazuje i primjer oslikavanja murala na ulasku u Foču, što je posao koji je u toku.

Vjerovali ili ne, oslikavanje murala građani Foče platiće 60.000 KM. I to bez PDV-a.

Samo pripremni radovi i prefarbavanje zida koji je uradila Zanatska radnja „Perišić“ iz Foče koštalo je 24.000 KM bez PDV-a; Stvarna cijena tog posla je cca 7.000 KM (predračun uradila druga građevinska firma). 

Ako na prefarbavanju zida ukrade 17.000 KM, zamislite koliko otima na milionskim poslovima.

Jedan od tih poslova je i održavanje gradske rasvjete: Vukadinović građanima permanetno obećava osvjetljenje ulica i naselja, što mu je pokriće za namještanje poslova sa firmom „Energomatika“ d.o.o. Foča, čiji je vlasnik Milenko Pljevaljačić.

Pljevaljčić nije samo dobar prijatelj Vukadinovića, već je i na listi kandidata SNSD-a za odbornika u SO Foča.

Pljevačić, koji je i upravnik Radne jednice “Elektrodistribucija” u Foči, spojio je “ugodno sa korisnim”, pa radnike RJ “Elektrodistribucije”, u toku radnog vremena, angažuje da rade za njegovu privatnu firmu. 

Plaća ih dnevnicama i dodacima na platu, ali ne novcem iz svoje privatne firme, već parama RJ “Elektrodistribucija” Foča, tvrdi Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...