UKLJUČUJUĆI MILANA RADOIČIĆA: Tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 45 osoba za napad u Banjskoj

Vlada u Prištini je ovaj napad označila kao teroristički.

  • Regija

  • 11. Sep. 2024  

  • 1

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv 45 osoba, uključujući Milana Radoičića, koji su bili dio oružane grupe koja je u mjestu Banjska prošlog septembra napala Policiju Kosova.

Vlada u Prištini je ovaj napad označila kao teroristički.

U napadu u Banjskoj na sjeveru Kosova 24. septembra 2023. godine oružana grupa Srba je napala policiju i ubila policajca Afrima Bunjakua. U razmjeni vatre su potom ubijena i trojica srpskih napadača.

Odgovornost za napad je preuzeo Milan Radoičić, bivši političar i biznismen sa sjevera Kosova, za kojeg se vjeruje da se nalazi u Srbiji.

Istragu o napadu u Banjskoj vode kosovski i srbijanski pravosudni organi, ali je do ovog časa samo Kosovo podiglo optužnicu.

U pritvoru na Kosovu se nalaze tri osobe koje su uhapšene tokom napada u Banjskoj.

Za Radoičićem je raspisana i međunarodna Interpol potjernica na zahtjev Kosova putem Misije Ujedinjenih nacija (UNMIK).

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...