ROGER WATERS, JEDAN OD NAJŽEŠČIH KRITIČARA IZRAELA: "Slobodna Palestina - od rijeke do mora"

“Doći će dan kad ćete igrati domaće utakmice na nacionalnom stadionu u slobodnoj Palestini i ja ću biti tamo da navijam”.

  • Show

  • 11. Sep. 2024  11. Sep. 2024

  • 1

Roger Waters, jedan od najpoznatijih muzičara u svijetu i osnivač kultne grupe Pink Floyd, pružio je podršku nogometnoj reprezentaciji Palestine nakon što je izgubila meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. od susjednog Jordana sa 3:1.

Legendarni autor jedan je od najžešćih kritičara Izraela zbog aparthejda i ratnih zločina koje provodi protiv palestinskog naroda i zbog toga odbija da svira u ovoj bliskoistočnoj zemlji, prenosi N1.

Waters je na zvaničnom profilu na X-u objavio video, na kojem se vidi kako je gledao meč Palestine, sa porukom “lavovima Kanana”.

Nogometna reprezentacija Palestine nakon dva kola kvalifikacija za SP 2026. nalazi se na 5., pretposljednjem mjestu, sa jednim porazom i neriješenim rezultatom.

“Doći će dan kad ćete igrati domaće utakmice na nacionalnom stadionu u slobodnoj Palestini i ja ću biti tamo da navijam”, kazao je Waters zaključivši svoj video riječima “slobodna Palestina - od rijeke do mora”.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...