AHATOVIĆ REAGIRAO NA SCHMIDTOVE IZJAVE: "Postoji jedan način da na ovim prostorima ne dođe do rata"

Na Schmidtove izjave reagirao je vojno-politički analitičar Nedžad Ahatović čiju reakciju prenosimo u cjelosti.

  • Vijesti

  • 12. Sep. 2024  

  • 2

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt gostovao je sinoć u emisiji Pressing na N1 televiziji gdje je poručio građanima BiH da neće biti rata, kao i da je tu NATO, ali i snage Evropske unije.

Na njegove izjave reagirao je vojno-politički analitičar Nedžad Ahatović čiju reakciju prenosimo u cjelosti:

"Kaže nam Visoki predstavnik (poćasni konzul u BiH) da neće biti rata - na našim prostorima!
Hrabra izjava, data u momentu kada u Evropi bjesni najveći sukob poslije 2S.R,kada se prijeti nuklearnim oružjem i kada se upravo naše susjedstvo prekomjerno naoružava.

Jedini način da na ovim prostorima ne dođe do rata je da se u Oružane snage BiH u roku od naredne 4 godine uloži 2 milijarde eura za razvoj domaćih vojnih proizvoda, opremanje, obuku i nabavku novog sofisticiranog naoružanja.

Ovakvo stanje u kojem se sad nalazi odbrambeni sektor u BiH je bukvalno 'poziv' svim retrogradnim snagama da nastave tamo gdje su 1995. stali", poručio je Ahatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...