MEĐU NJIMA I ŽENE: Oslobođeno 49 Ukrajinaca iz ruskog zatočeništva, snimke su potresne (FOTO)

"Moramo vratiti kući sve naše vojnike i civile", rekao je Zelenski.

  • Evropa

  • 13. Sep. 2024  13. Sep. 2024

  • 0

Ukrajina je danas vratila 49 ukrajinskih branitelja i civila iz ruskog zarobljeništva, objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Među njima su pripadnici ukrajinske vojske, Nacionalne garde, policije i granične straže, dodao je.

Među njima su i 23 žene. Oslobođen je i dio civila koje je Rusija zatočila i nezakonito zatvorila prije invazije, izvijestio je Koordinacijski štab za postupanje s ratnim zarobljenicima.

Društvenim mrežama šire se potresne snimke oslobođenih Ukrajinaca, koji zaogrnuti zastavama grle članove porodica koji su ih dočekali.

Među oslobođenima je i Lenije Umerova, mlada Tatarka s Krima koju je Rusija zadržala na gruzijsko-ruskoj granici 2022. kada je putovala na okupirani Krim kako bi se brinula o ocu oboljelom od raka.

Među oslobođenima je i vojni bolničar Ivčuk, pukovnik oružanih snaga i načelnik vojne bolnice u Mariupolju, koji je u zatočeništvu u Rusiji bio od aprila 2022.

"Moramo vratiti kući sve naše vojnike i civile", rekao je Zelenski.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...