"EU STOJI UZ PORTUGAL": Mobilizirani avioni kako bi pomogli ovoj zemlji u borbi protiv šumskih požara

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen objavila je da evropski blok "stoji uz Portugal dok se bori protiv velikih požara".

  • Evropa

  • 16. Sep. 2024  

  • 0

Evropska unija (EU) u ponedjeljak je mobilizirala osam vatrogasnih aviona kako bi pomogla Portugalu u obuzdavanju požara.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen objavila je da evropski blok "stoji uz Portugal dok se bori protiv velikih požara".

“Hitno mobiliziramo osam vatrogasnih aviona preko našeg Mehanizma civilne zaštite kako bismo pomogli lokalnim službama”, rekla je Von der Leyen i zahvalila Francuskoj, Grčkoj, Italiji i Španiji na njihovoj brzoj reakciji.

Civilna zaštita Portugala objavila je da su tokom vikenda izbili šumski požari u nekoliko ruralnih regija, uglavnom u sjevernim i centralnim dijelovima zemlje, a potom su počeli prijetiti i naseljenim područjima.

Neki stanovnici morali su biti evakuisani, a putevi su blokirani kako bi se uspostavila sigurnost zbog požara koji se približavaju, javio je lokalni "RTP", a prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...