CENTRALNI SKUP U VISOKOM, ŽELJKO KOMŠIĆ UPOZORAVA: "Zla krv je zavladala među probosanskim strankama, molim pripadnike DF-a da..."

"Želim da pokažemo da smo ozbiljni ljudi, čestiti i da se hvatamo posla kojeg znamo da radimo, a ne svega i svačega", poručio je Željko Komšić

  • Politika

  • 17. Sep. 2024  17. Sep. 2024

  • 2

U Kulturnom centru Altindag večeras je održan centralni predizborni skup Demokratske fronte (DF) Visoko, na kojem su predstavljeni kandidati ove stranke za Gradsko vijeće Visoko na predstojećim Lokalnim izborima. Prisutnima se obratio član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić, prenosi Patria.

- Politička atmosfera u BiH je takva da, pored toga što smo svi svjesni da imamo protivnike, dušmane, neprijatelje, čini mi se da postoji još jedna stvar koja se naglo promijenila i otišla u potpuno pogrešnom pravcu nakon prošlih izbora, a to je da je nekako mržnja okovala politički život i tamo gdje nismo očekivali - rekao je Komšić.

alt

Ističe kako smo svjedoci da u posljednje dvije godine, otkako su završeni Opći izbori i otkako je formirana vlast, našim političkim životom na mjestima gdje bismo svi trebali da se slažemo oko nekih krupnih političkih ciljeva, počinje da vlada mržnja.

- Ne možete da shvatite da vas neko može toliko mrziti, da vas mrzi čak i više od onih koji su dokazani neprijatelji Bosne i Hercegovine.

Neću sada da govorim o općoj političkoj situaciji, da objašnjavam zašto je DF povlačio ove ili one poteze. Mislim da smo ostali tačno tamo gdje smo i ljudima rekli da smo na prošlim izborima, i da ni od jednog cilja nismo odustali.

Dakle, nismo ga mijenjali. Sve ono što smo pričali, ne samo na prošlim izborima, nego i tokom ranijih godina, ostala je naša politika, a to je prije svega jednakost među ljudima, pošten rad i borba protiv korupcije.

alt

Međutim, zla krv vlada među opcijama koje se nazivaju probosanskim, ali ja ne vidim razloga da to mora biti tako, i ja vas molim da u ovoj kampanji ne padate u takvu zamku, da na mržnju odgovarate agresivno ili, ne daj Bože, također mržnjom.

Molim vas da DF kroz ove izbore prođe kao ozbiljna stranka, da se bavi ozbiljnim stvarima, i ne bude stranka koja se bavi mržnjom, barem ne prema onima za koje se čini da smo na istoj strani kada je riječ o budućnosti Bosne i Hercegovine.

Želim da pokažemo da smo ozbiljni ljudi, čestiti i da se hvatamo posla kojeg znamo da radimo, a ne svega i svačega, da se dokažemo i pokažemo, ne na način da nas se boje, ne treba niko se nas boji, a pogotovo ne na način da se nekome smučimo i ogadimo, a kako to sada politika čini kada je riječ o onome što osjećaju građani Bosne i Hercegovine.

alt

Hajde da nastupimo potpuno suprotno od onog što je glavna struja u politici, tj. kako što više izvrijeđati i ocrniti, hajde da se dokazujemo na drugačiji način, ne na način koliko smo jaki na uvredi, hajde da se dokazujemo po dobrom, da pokažemo tu energiju i da to bude promjena.

Treba čak i da onima koji prema nama nastupaju sa mržnjom pokažemo kako smo spremni da radimo u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Nije politika samo moć, to je odgovornost. Odgovornost prema poslu koji radiš, odgovornost prema ljudima koji glasaju, odgovornost prema porodici. Hajde da pokažemo da možemo biti drugačiji - poručio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...