SALKIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA BiH: "Ovo je posljednji u nizu poništenih zakona usvojenih na seperatističkom putu..."

(...) kojim idu trenutne vlasti bosanskih Srba u entitet RS."

  • Politika

  • Prije 4h  Prije 3h

  • 0

Logična i očekivana odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se poništava Izborni zakon kojeg je usvojila NSRS-a, naveo je u svojoj reakciji Ramiz Salkić zastupnik u Narodnoj skupštini RS na odluku Ustavnog suda BiH kojom je Izborni zakon RS proglašen neustavnim.

"Ovo je posljednji u nizu poništenih zakona i drugih akata koje je usvajala NSRS, koji su usvojeni na seperatističkom putu kojim idu trenutne vlasti bosanskih Srba u entitet RS", naveo je Salkić te dodao:  

"Sami donosioci ovog i drugih poništenih zakona znali su da usvajaju zakon koji je u suprotnosti sa Ustavom Bosne i Hercegovine i zbog toga su pokušali da blokiraju rad Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i neustavno onemoguće primjenu njegovih odlika u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Za očekivati je da će ovaj saziv NSRS, vlade RS na čelu sa predsjednikom bh entiteta RS Miloradom Dodikom nastaviti da provode anti-ustavne i anti-dejtonske aktivnosti sa ciljem dalje dazintegracije Bosne i Hercegovine."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...