ESMIR BAJRAKTAREVIĆ, NAKON NOVOG SJAJNOG NASTUPA STAO PRED NOVINARE: “Jako sam ponosan što sam Bosanac, mama je plakala...."

Ovo mu je bio ukupno 27. nastup ove sezone. Postigao je tri gola te jednom asistirao.

  • Sport

  • 29. Sep. 2024  

  • 0

New England je u duelu MLS lige savladao Nashville rezultatom 1:0.

Naš Esmir Bajraktarević (19) igrao je od 62. minute za pobjednički tim i pružio još jednu dobru partiju.

Bajraktarević je od Sofascore dobio ocjenu 7.0

Imao je 79% tačnost dodavanja (19 od 24), tri osvojena duela, dva uspješna driblinga te jednu osvojenu loptu.

Ovo mu je bio ukupno 27. nastup ove sezone. Postigao je tri gola te jednom asistirao.

Inače, gol za pobjedu domaće momčadi zabio je Bye u 86. minuti.

New England je trenutno na 14. mjestu Istočne konferencije sa 31 bodom.

Esmir i saigrači u narednom kolu gostuju Houstonu.

Sinoć je Bajraktarević ušao u igru u 62. minuti u pobjedi New England Revolutiona, a Amerikancima je ponovo otkrio koliko voli zemlju svog porijekla kazavši da za njega nije nikada bilo dileme čije boje će braniti. 

“Jako sam ponosan što sam Bosanac”, rekao je Bajraktarević, dodavši: “Bilo je super igrati za BiH. Mama je plakala, moj tata je također plakao i to je za mene bio nadrealni trenutak. To je nešto što nikada neću zaboraviti".

O nastupima ove sezone u dresu New Englanda, Bajraktarević je rekao: "Iskreno, za mene je najvažnije da se napreduje iz dana u dan. Želim pobjeđivati s ovom ekipom. Stvorio sam tako duboke veze unutar kluba s trenerima i saigračima koje sam upoznao, tako da bi bilo sjajno ovdje nešto osvojiti", kazao je Esmir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...