SAVJETNIK ŽELJKE CVIJANOVIĆ NE ZNA GDJE UDARA: Lagumdžijine riječi izazvale bijes u Dodikovim redovima...

-Zaista djeluje da će BiH u jednom trenutku kolabirati pod pritiskom sarajevske mržnje, ohrabrene od raznih bjelosvjetskih šarlatana, kazao je Aulić.

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2024  

  • 0

Saša Aulić, savjetnik članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, kazao je da je najnovija izjava Zlatka Lagumdžije da Srbija nije osnivač UN-a „najprizemniji politički turbofolk za sarajevske uši“.

Reagirajući na izjavu Lagumdžije da je BiH bila autor/sponzor Rezolucije UN-a da se prije 24 godine Srbija primi u članstvo UN-a, Aulić je rekao za Srnu da se „Lagumdžija iz petnih žila upire da BiH predstavi kao ozbiljnu državu, a najviše doprinosi njenoj neozbiljnosti, od čega i te kako ima koristi“.

- Da je BiH iole ozbiljna, Lagumdžija bi među prvima odgovarao zbog rušilačkog odnosa prema njenom Ustavu i zakonima. Ni u jednoj ozbiljnoj državi ambasador ne može polemisati ili još gore odbiti da proslijedi dopis svog nadređenog, ali zato u neozbiljnoj BiH može, kazao je Aulić.

-Srbija je u svakom mogućem pogledu gigant za BiH i utoliko su Lagumdžijine pravne vratolomije smiješne i bezvrijedne.

Zaista djeluje da će BiH u jednom trenutku kolabirati pod pritiskom sarajevske mržnje, ohrabrene od raznih bjelosvjetskih šarlatana, kazao je Aulić.

Podsjetimo, ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija podsjetio je u posljednjoj objavi na platformi X na historijske činjenice, a povodom širenja laži o Srbiji kao "utemeljitelju UN-a".

Lagumdžija je podsjetio da su rezolucije o prijemu istočnih susjeda BiH u UN-u i Međunarodnom danu sjećanja na genocid u Srebrenici sastavni dio UN stečevine.

"Titova Jugoslavija je bila među 51 državom koja je osnovala UN. Disolucijom SFRJ prestaje biti članica UN. Bosna i Hercegovina 1992. godine, a Srbija kao dio SRJ od 2000 je član UN", podsjetio je Lagumdžija.

Nakon prijema Palau, Kiribati, Nauru i Tongo te zahtjeva SRJ da postane nova članica UN, zajedno sa još 30 država Bosna i Hercegovina je bila autor/sponzor Rezolucije UN Generalne skupštine da se prije 24 godine naši susjedi prime u članstvo UN kao 189. država, podsjetio je bh. ambasador.

Podsjetio je da smo na prvoj rezoluciji imali manji broj kosponzora, a među njima nije bilo Venecuele, Nikaragve, Konga, UAE, "Vučićevih odlikaša", kako ih je nazvao Lagumdžija, zemlje koji nisu podržale Rezoluciju o Srebrenici u UN-u.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...