"POSVEĆENOST I PROFESIONALIZAM": Christian Schmidt pohvalio rad CIK-a tokom lokalnih izbora

"Centralna izborna komisija BiH demonstrirala je veliku odgovornost"

  • Politika

  • 06. Okt. 2024  06. Okt. 2024

  • 0

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) demonstrirala je izvanrednu odgovornost u organizaciji lokalnih izbora, istakao je visoki predstavnik Christian Schmidt.

U izjavi je naglasio kako je CIK uspio da osigura održavanje izbora u većini opština i gradova, dok je s pravom odgodio izbore u područjima koja su najviše pogođena prirodnim katastrofama.

"U ekstremnim okolnostima, CIK je pokazao posvećenost i profesionalizam, omogućavajući građanima da ostvare svoje pravo glasa gdje god je to moguće," rekao je Schmidt. 

On je pohvalio napore i nastojanja članova CIK-a i njihovih timova na terenu, posebno u opštinama Jablanica, Konjic, Kiseljak, Kreševo i Fojnica, gdje se nastoje stvoriti uslovi za glasanje.

"Centralna izborna komisija BiH demonstrirala je veliku odgovornost u ovakvim ekstremnim okolnostima, osiguravajući da se lokalni izbori odvijaju kako je planirano u većini opština i gradova, dok je s pravom odgodila izbore u onim područjima koja su najviše pogođena katastrofom”, rekao je visoki predstavnik Christian Schmidt. On je pohvalio napore i nastojanja CIK-a i njegovih djelatnika na terenu da građanima Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Kreševa i Fojnice omoguće da glasaju čim se stvore uslovi", objavljeno je na mreži X. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...