ZASTRAŠUJUĆE PODRHTAVANJE TLA: Pojavili se prvi snimci snažnog zemljotresa u Turskoj (VIDEO)

Još nema informacija o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti

  • Svijet

  • 16. Okt. 2024  16. Okt. 2024

  • 0

Zemljotres jačine 5.9 stepeni po Richteru pogodio je područje istočnog turskog grada Malatya, saopšteno je iz Uprave za vanredne situacije Turske (AFAD). 

Na web-stranici AFAD-a navedeno je kako je zemljotres zabilježen u 10:46 sati po lokalnom vremenu, s epicentrom u distriktu Kale, u Malatyi. Zemljotres je zabilježen na dubini od 10,07 kilometara.

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi snimci na kojim se vide reakcije na podrhtavanje tla.

Vidljivo je da su tokom zemljotresa ljudi uglavnom izlazili na ulice.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya obratio se javnosti sa prvim informacijama nakon snažnog zemljotresa.

"Do djelomičnog urušavanja došlo je na ukupno tri zgrade, po jedna u Malatyi, Sanliurfu i Elazigu. Nema ljudskih žrtava", rekao je.

Inače, Malatya je bila pogođena snažnim zemljotresima početkom 2023. godine, pa je jasno zbog čega građani ovog grada imaju poseban strah od njih. 

Jak zemljotres osjetio se u istočnoj Anadoliji, jugoistočnoj Anadoliji i središnjoj Anadoliji, Diyarbakıru i Elazigu, kao i u Siriji, Gruziji i Armeniji. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...