MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA U PRAVLJENJU ZIMNICE: Dodajte jedan sastojak u kiseli kupus za bolji ukus i dugotrajnost

Hren ne samo da ubrzava proces kiseljenja, već sprečava i kvarenje, pružajući kiselom kupusu savršen sklad ukusa.

  • Gastro

  • Prije 21h  

  • 0

Kiseli kupus nije samo obična namirnica - on je pravi superheroj među povrćem! Osim što je bogat vitaminima poput C, A1, B kompleksa i K, on je prava riznica minerala kao što su kalcij, fosfor, kalijum, magnezijum i željezo.

Ali to nije sve - postoji tajna njegovog savršenog ukusa i dugotrajnosti.

Hren ne samo da ubrzava proces kiseljenja, već sprečava i kvarenje, pružajući kiselom kupusu savršen sklad ukusa.

Ako želite dodati malo boje i zlatnožutu notu, samo ubacite i šaku kukuruza. Za one hrabre koji vole pikantno, tu je i ljuta paprika za dodatnu začinjenost. A lovorovi listovi dodaju dodatnu aromu i karakter ovom divnom jelu, piše Krstarica.

U bure možete dodati vrećice u kojima je narezan i posoljen kupus.

Vrećice trebaju biti probušene, kako bi cirkulisala slana voda. Njih je potrebno ugurati između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Na taj način dobićete iz istog bureta i kupus ribanac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...