DODIK GA NEĆE VIDJETI: Brazilski predsjednik otkazao put na summit zemalja BRICS-a, razlog je..

Lula je u nedjelju popodne trebao otputovati na svoj prvi ovogodišnji sastanak 'oči u oči' s predsjednikom Vladimirom Putinom.

  • Svijet

  • Prije 2h  

  • 0

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva otkazao je put u Rusiju nakon što je u subotu ozlijedio glavu u nesreći koja se dogodila kod kuće.

Lula da Silva (78) trebao je putovati u nedjelju poslijepodne na summit Bricsa - skupine velikih zemalja u razvoju, koja uključuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku.

Glavna bolnica u glavnom gradu Brazíliji objavila je da je savjetovala predsjednika da privremeno izbjegava dugotrajne letove.

Najavljeno je da će brazilski predsjednik na sastancima sudjelovati putem video veze.

U saopćenju je bolnica Sirio-Libanes u Brazíliji navela da je predsjedniku savjetovano da ne putuje na velike udaljenosti, ali da može nastaviti s ostalim aktivnostima kao i obično.

Dodaje se da je Lula zadobio razderotinu na potiljku i da je pod nadzorom liječnika.

Pozivajući se na liječnike u bolnici, lokalni mediji navode da je predsjednik poslan kući u subotu nakon što je dobio pet šavova. 

Zatim se u nedjelju ujutro vratio u bolnicu na kontrolu, a kasnije je poslan kući, javljaju lokalni mediji.

Lula je u nedjelju popodne trebao otputovati na svoj prvi ovogodišnji sastanak 'oči u oči' s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik otputovao je u Rusiju na summit BRICS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...