EVO ZAŠTO VUČIĆ NEĆE IĆI NA SAMIT BRIKS-a: U posjetu stigao kralj iz Afrike koji ima 11 žena, a ženio se 15 puta

Vučić je jučer objavio na svom Instagram profilu da je razgovorao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

  • Regija

  • Prije 4h  Prije 4h

  • 0

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić još nije odlučio hoće li prihvatiti poziv Vladimira Putina da u utorak ode na summit BRICS-a ali sve su prilike da će u Kazanj poslati nekog iz državnog vrha Srbije. Kao razlog navodi brojne susrete i posjete. Tako je u četverodnevnu posjetu Srbiji stigao kralj Esvatinija - Mswati Treći.

Ispred Palate Srbija priređen je svečani doček za kralja Mswatija Trećeg. Nakon toga uslijedio je sastanak predsjednika Srbije i kralja, kao i razmjena šest memoranduma o međusobnoj saradnji u više područja.

"Divna zemlja i divan narod. Slobodarski, koji je pokazao u ne lakim trenucima, podržavajući Povelju UN i pravne norme UN", ocijenio je Vučić.

Esvatini je 2010. godine priznao nezavisnost Kosova, ali je 2023. bio među devet zemalja koje su tu odluku povukle. “Ja sam jako ponosan, što sam u prilici da ugostim afričke lidere u našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Gostovanje kralja trajat će čak četiri dana, baš u terminu summita BRICS-a za koji Vučić ima otvoren poziv ruskog predsjednika Putina.

Mswati je na čelu kraljevine koja se do 2018. zvala Svazi, od svoje 18. godine. I dok je ova mala afrička država, sa 1,2 miliona stanovnika, poznata po izuzetnom siromaštvu i najvećem broju zaraženih HIV-om po glavi stanovnika, kralj je čuven po svom luksuznom životu i mnogobrojnim ženama.

Ukupno se ženio 15 puta, dvije supruge su mu preminule, dvije su ga napustile, tako da sada ima 11 žena. Sa svima njima ima 39 djece i 13 unučadi.

Iz Esvatinija je Srbija uvezla robu vrijednu 104.000 eura, dok je u tu zemlju izvezla oko hiljadu eura vrijedan pribor za strojeve, tjesteninu i brašno, pokazuju podaci Privredne komore Srbije.

Vučić je jučer objavio na svom Instagram profilu da je razgovorao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Kako je naveo, nisu razgovarali dvije i po godine, a tema su bili bilateralni odnosi, gdje se Vučić zahvalio Putinu "što je učinio da Srbija i ove zime ima dovoljne količine gasa".

"Poštovani građani Srbije, upravo sam završio razgovor sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom. Gotovo dve i po godine nismo razgovarali. Imali smo dobar, otvoren, dug i sadržajan razgovor”, objavio je predsjednik Srbije na svom Instagram profilu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...