OVO JE VRLO INDIKATIVNO: Gdje god je bilo tijesno, HDZ od SDA "preuzeo" načelničke pozicije!

Možda ova "čuda" može dobrano objasniti istup Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH jučer u Šibeniku, na Saboru HDZ-a.

  • Politika

  • Prije 7h  

  • 3

U Odžaku je u tijesnoj utrci kandidat Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Ilija Ilić preuzeo je vodeću poziciju za načelnika od SDA-ovog Anesa Osmanovića

Ilić ima samo pet glasova više.

Slična je situacija i u Žepču. 

Prema najnovijim podacima Centralne izborne komisije, Mato Zovko iz HDZ-a je u vodstvu ispred Suvada Hadžića iz SDA.

Iako je Hadžić sinoć imao 165 glasova više, jutros je "volšebno" sve to "nestalo" i Zovko je "nekim čudom" u prednosti sa 16 glasova!

Možda ova "čuda" može dobrano objasniti istup Dragana Čovića, predsjednika HDZ BiH jučer u Šibeniku, na Saboru HDZ-a:

On je najprije istakao je da hrvatski narod u BiH podržava s 85 posto HDZ.

"Ali ono što moramo naučiti je da zajedništvo treba dalje graditi, jer smo i na ovim izborima osjetili da imamo problema unutar tog kapaciteta, kako nas ne bi naši prijatelji unutar HNS izlagali porazima u sredinama gdje je naša brojnost izjednačena s drugim narodom, ovaj put mislim na Žepče i Odžak, ali mislim da ćemo i ovaj put to završiti dobro", naveo je.

(Politički.ba)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...