GORI KIJEV: Silovit ruski udar na glavni grad Ukrajine, među poginulima ima i djece...

Oglasio se gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

  • Evropa

  • 01. Jun. 2023  

  • 2

U zračnom napadu na ukrajinski glavni grad u četvrtak rano ujutro tri su osobe poginule, među njima dvoje djece, saopćili su gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i vojne vlasti.

"Tri osobe su poginule, a četiri su ranjene u Desnjanskom okrugu", objavila je vojna uprava Kijeva na Telegramu.

"Među poginulima u Desnjanskom okrugu je dvoje djece (5-6 i 12-13 godina)", dodao je isti izvor.

Kličko je na Telegramu napisao: "Po prvim informacijama dobivenim od spasilačkih ekipa, troje mrtvih, među kojima dvoje djece i četvero ranjenih pronađeno je" u tom dijelu Kijeva.

Rusija je u srijedu počela evakuirati djecu iz mjesta blizu granice s Ukrajinom koja su zadnjih dana pod jakom topničkom vatrom, pošto je Kremlj ocijenio da je situacija "alarmantna".

Napadi su zaredali na ruskom tlu zadnjih dana, a vrhunac je bio u utorak kada je dronovima napadnuta Moskva, nakon prošlotjednog spektakularnog upada ukrajinskih snaga u Bjelgorodsku oblast, uz ukrajinsku granicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...