ŠEF UKRAJINSKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE OTKRIVA: „Pogledajte šta Hamas radi s dronovima, jasno je ko je umiješan…“

U intervjuu za Ukrajinsku pravdu, šef ukrajinske Glavne obavještajne uprave rekao je da, ukoliko sukob u Izraelu završi u roku od nekoliko sedmica, nema razloga za brigu u vezi s vojnom pomoći Zapada daje Ukrajini.

  • Evropa

  • 13. Okt. 2023  

  • 0

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe, general-major Kirilo Budanov, ocijenio je da bi dugotrajni rat između Izraela i Hamasa mogao utjecati na zapadnu isporuku vojne pomoći Kijevu u njegovoj borbi protiv Rusije.

U intervjuu za Ukrajinsku pravdu, šef ukrajinske Glavne obavještajne uprave rekao je da, ukoliko sukob u Izraelu završi u roku od nekoliko sedmica, nema razloga za brigu u vezi s vojnom pomoći Zapada daje Ukrajini.

"No, ako se situacija oduži, sasvim je jasno da će biti određenih problema s činjenicom da će oružjem i municijom biti potrebno opskrbljivati ne samo Ukrajinu", rekao je on.

Također je rekao da je Hamasova upotreba bespilotnih letjelica na oklopnim vozilima u napadu u subotu nosila obilježja ruske umiješanosti.

"Niko osim onih koji su bili na našem ratištu ne bi mogao tako nešto učiniti. Budući da mi nismo bili tamo, znači da su to bili Rusi", rekao je on.

Budanov također vjeruje kako je značajno da je ruska državna novinska agencija Sputnik započela emitiranje na arapskom jeziku u Libanu "s jasnim ruskim narativom". Također ističe da je značajan bio prošlomjesečna posjeta ruskog vojnog dužnosnika Iranu, zemlji koja podržava Hamas. Ipak, Budanov nije ponudio dokaze za svoje tvrdnje o umiješanosti Moskve u napad Hamasa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...