BJESNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Serije eksplozija iznad Tel Aviva, izraelska snage napale uporišta Hezbollaha u Libanu...

Ministar u peteročlanom izraelskom ratnom kabinetu rekao je za Sky News da je više od 3.000 boraca Hamasa ubijeno u Gazi.

  • Evropa

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Dopisnik BBC-ja, Joe Inwood, navodi da su se sinoć iznad Tel Aviva čule snažne eksplozije. "Prvu rundu su pratili oblaci dima na nebu; što znači da je pokrenut protuzračni odbrambeni sisrem Iron Dome. No, nije bilo sirena. Alarmi su se oglasili s dolaskom druge runde eksplozija, zbog čega smo pobjegli u sigurnu sobu", napisao je Inwood i dodao kako za sada nema izvještaja o žrtvama.

SAD se protivi novoj dugoročnoj izraelskoj okupaciji Pojasa Gaze, rekao je glasnogovornik Državnog sekretarijata Sjedinjenih Američkih Država. Vedant Patel je dodao da SAD ne podržava nikakvo prisilno preseljenje Palestinaca izvan Gaze. "Naše stajalište je da Palestinci moraju biti na čelu ovih odluka, a Gaza je palestinska zemlja i ostat će palestinska zemlja", rekao je.

Ministar u peteročlanom izraelskom ratnom kabinetu rekao je za Sky News da je više od 3.000 boraca Hamasa ubijeno u Gazi.

Ron Dermer, ministar strateških poslova poznat kao "Bibin mozak" (Bibi je izraelski premijer Benjamin Netanyahu), dao je intervju britanskom mediju, prvi u kojem je jedan izraelski član ratne vlade sudjelovao od početka rata.

Na pitanje koliko je civila ubijeno u Gazi, Dermer kaže da ne zna.Novinarka Skyja je uporno tražila odgovor na to pitanje argumentirajući mu da mora znati koliko je ubijeno civila, ako zna koliko je i boraca Hamasa mrtvi.

Izraelske odbrambene snage napale su uporišta Hezbollaha u južnom Libanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...