BJESNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Napadnut Tel Aviv, iz ove zemlje lansirana serija balističkih projektila na razne mete u Izraelu…

Nije jasno jesu li šrapneli povezani s izravnim udarom rakete ili je riječ o šrapnelima koji su nastali nakon što je Iron Dome presreo raketu. 

  • Evropa

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Jemenski Huti su upozorili da neće oklijevati ciljati na izraelske brodove u Crvenom moru sve dok traje rat u Gazi.

"Nećemo oklijevati gađati bilo koji izraelski brod u Crvenom moru ili na bilo kojoj lokaciji koju možemo doseći od trenutka objave ovog saopćenja", objavio je taj proiranski pobunjenički pokret. 

"Naše operacije protiv izraelskog neprijatelja neće prestati dok se ne zaustavi izraelska agresija protiv naše hrabre braće u Gazi", dodaje se u saopćenju. 

"Lansirali smo seriju balističkih projektila na razne mete u Izraelu"

Huti su objavili da su lansirali seriju balističkih raketa na razne mete u Izraelu, uključujući obalni grad Eilat, najjužniju tačku države. 

Raketni napad na Tel Aviv, najmanje tri osobe ozlijeđene

Izraelska vojska ranije u utorak objavila je da je raketu izvan izraelskih granica oborio njezin proturaketni sistem Arrow. Huti su proteklih dana izvijestili o napadima dronovima i raketama iz Jemena. Proiranska skupina kontrolira prijestolnicu i sjever te države od 2014. godine. 

Tri osobe su ranjene, od kojih jedna teško, od gelera u Tel Avivu nakon raketnog napada lansiranog iz Pojasa Gaze, kažu doktori. Teroristička grupa Hamas preuzela je odgovornost za raketnu paljbu, a očevici su rekli kako su vidjeli najmanje tri projektila koja su lansirana iz Gaze. 

Iz hitne službe su potvrdili kako liječe muškarca u 20-ima koji je teško ozlijeđen od šrapnela i ženu u dobi od 43 godine koja je lakše ozlijeđena. Treća žrtva je također lakše ozlijeđena. Nije jasno jesu li šrapneli povezani s izravnim udarom rakete ili je riječ o šrapnelima koji su nastali nakon što je Iron Dome presreo raketu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...