EMOTIVNE SCENE OBIŠLE SVIJET: Djevojčica koju je oteo Hamas u zagrljaju oca, mislio je da je mrtva...

Oslobađanje je dio sporazuma s Izraelom u kojem je posredovao Katar. Emily na fotografijama i snimkama ostavila dojam da je dobrog zdravlja.

  • Evropa

  • 26. Nov. 2023  

  • 2

Emily Hand napunila je svoj deveti rođendan kao taokinja u Gazi, dan prije nego što se ponovno susrela sa svojim ocem, koji je vjerovao da je ubijena u razornom Hamasovom napadu na južni Izrael prošlog mjeseca.

Emily je vraćena u drugoj grupi talaca koje je oslobodio Hamas. Objavljena je i snimka trenutka kad je vraćena ocu.

Oslobađanje je dio sporazuma s Izraelom u kojem je posredovao Katar. Emily na fotografijama i snimkama ostavila dojam da je dobrog zdravlja.

"Ne možemo pronaći riječi"

Devetogodišnja djevojčica kćer je irske doseljenice u Izrael, koja je umrla od raka dok je Emily imala dvije godine. Porodica djevojčice opisala je mješavinu svojih osjećaja.

"Ne možemo pronaći riječi kojima bismo opisali naše emocije nakon pedeset izazovnih i kompliciranih dana. Presretni smo što ponovno grlimo Emily, ali u isto vrijeme se sjećamo Raye Rotem i svih talaca koji se tek trebaju vratiti", rekla je njezina porodica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...