GRADONAČELNIK HTIO ZABRANITI KONCERT: Evo kako su susjedi dočekali srbijansku pjevaljku Aleksandru Prijović...

Oko koncerta u ovom dalmatinskom gradu podigla se buka i prije nego što je službeno najavljen.

  • Estrada

  • 08. Jun. 2024  

  • 0

Zadrani su Aleksandru Prijović obasuli darovima na njezinom koncertu u prepunoj dvorani Krešimira Ćosića.

Dobila je bukete crvenih ruža koje su joj obožavatelji iz Dalmacije donosili na pozornicu dok je pjevala.

Inače, koncert je rasprodan nekoliko sedmica prije, no Zadar je ostao jedini hrvatski grad u kojem je Prijović nastupila samo jednu večer (dok je u ostalima nastupala i po pet večeri zaredom). Oko koncerta u ovom dalmatinskom gradu podigla se buka i prije nego što je službeno najavljen.

Naime, Prijović je koncert u Zadru najavila 22. februara, nakon što je HDZ-ov gradonačelnik Branko Dukić to pokušao spriječiti pričom da "nema slobodnih termina".

Dukić je, kad se to saznalo, poručio da je "protiv bilo kakvih zabrana", ali i dodao da on "na takav koncert ne bi išao". Nakon što je koncert najavljen, direktor dvorane Denis Karlović je smijenjen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...