„SB“ IZAZVALA POTRES U VUČIĆEVIM REDOVIMA: Drama na PINK TV, dva priloga i glavna vijest u udarnom terminu…

Ona je poručila da "nikada do sada nije čula sramotniju izjavu".

  • Politika

  • 18. Jun. 2024  25. Jun. 2024

  • 3

Dva priloga napravila je Vučićeva režimska televizija. Update u 18 sati i 30 minuta, prva vijest u glavnoj informativnoj emisiji PINK TV, vlasnika Željka Mitrovića, inače jednog od najvažnijih televizijskih kanala pod kontrolom Vučićevog režima.

U nastavku pogledajte šta je to razbjesnilo Vučićev režimski mediji pa je intervju "Slobodne Bosne" postao vijest dana!

Tamo gdje je stao opskurni Informer, nastavila je jučer predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je šikanirala beogradskog profesora Ivana Videnović po već uhodanoj metodi Vučićevog režima - svim neistomišljenicima režima stavlja se plašt nacionalnog izdajnika.

Ona je poručila da "nikada do sada nije čula sramotniju izjavu".

"Šta god se pričalo o Republici Srpskoj, o Svesrpskom saboru, o deklaraciji koja je usvojena, ali posebno o Republici Srpskoj, ja nikada do sada nisam čula nešto sramotnije od toga što je taj profesor rekao. On je tu direktno uporedio NDH koja je jedina u svetu imala logore za decu, u kojoj su skončali stotine hiljada Srba, najviše Srba a onda i Jevreja i Roma, koja je po zločinima i okrutnosti tih zločina bila po svemu iznad svih ostalih nacističkih logora u Evropi. On je tu NDH uporedio sa Republikom Srpskom odnosno Republiku Srpsku sa takvom NDH. To je sramota kakvu ja mislim niko do sada nije video i neka mu je na čast", poručila je Brnabić u komentaru za režimsku televiziju PINK.

A šta je kazao profesor Videnović? Zaključak koji se nameće svakom dobronamjernom čovjeku kada pogleda šta je do sada utvrdio sud u Hagu ali i historijska nauka kada je u pitanju Republika Srpska koju su 1992. godine formirali gotovo svi odreda kasniji osuđenici suda Ujedinjenih nacija.

“Bit će rasparčana i podijeljena kao i prethodne genocidne države. Da vam bude jasnije: Nezavisna Država Srpska – NDS, je duhovna i moralna nasljednica NDH. Po imenu, načinu nastanka, progonu nesrba, zvaničnim politikama, preovlađujućim moralnim vrijednostima, klerikalizmu i ponašanju najviših državnih funkcionera. Nastane li, proći će kao i NDH”, poručio je beogradski profesor.

Cijeli intervju koji je izazvao bijes Vučićevog režima možete pročitati na OVOM LINKU

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...