OVO SE NEĆE SVIDJETI NEŠIĆU I DODIKU: Muk nakon što je novinarka RTRS-a otkrila policijski kartel u RS

Gostovanje na podgoričkoj A plus televiziji privuklo je veliku pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini

  • Mini market

  • 19. Jun. 2024  

  • 0

Sinošnje gostovanje novinarke RTRS-a Nataše Miljanović Zubac, bivšeg crnogorskog premijera Dritana Abazovića i novinarke Jelene Jovanović u programu podgoričke A plus televizije privuklo je veliku pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini, ali izazvalo i pravi potres u bezbjednosnim strukturama i tzv „Policijskom kartelu“ Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. U emisiji se govorilo o vezama vrha politike i policije Republike Srpske i BiH sa organizovanim kriminalom, visokoj korupciji, prekograničnom kriminalu, prenosi BN televizija.

Posebno su šokantne objave iz „Skaj“ aplikacija o direktnim vezama direktora Policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa kriminalnim strukturama, osobama u bjekstvu koja su osumnjičena za ubistva i najteža krivična djela, korupcija čelnika Policijske uprave Trebinje, na čelu sa Sinišom Laketom, te ogromna imovina policijskih službenika, nesrazmjerna sa primanjima, posebno penthausi i stanovi koje ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić ima u Tivtu, gdje samo jedna njegova nekretnina i stan koštaju nevjerovatnih 2 miliona eura.

alt

U emisiji je bilo riječi o tome kako kriminalci iz Trebinja, poput Dražena Milovića koji je sa kokainom uhapšen u Rusiji, sprovode konkurse i angažuju plaćene ubice, bave se narkotrafikingom i dio su opasnih kriminalnih grupa a sve do hapšenja u Moskvi nisu prepoznati od Policijske uprave Trebinje kao bezbjednosno-interesantna lica i imali su „čist“ dosije, što je nevjerovatan propust i skandal, zbog koga bi svi odgovorni morali biti smijenjeni.

alt

Tema je bila i paljenje vozila novinarki u Trebinju, koje nije rasvijetnjeno a Nataša je optužila Laza Brkovića, vlasnika firme Segment i nilskog saradnika Luke Petrovića, da je organizovao i platio kriminalce da zapake vozilo, te korupciki u Graničnoj policiji BiH i Carinama – Upravi ta indirektno oporezivanje BiH.

alt

Zbog ovakvog skandala svi odgovorni, od direktora i ministra policije Republike Srpske Siniše Kostreševića i Siniše Karana, načelnika Policijske uprave Trebinje Siniše Lakete, do ministra bezbjednosti Nenada Nešića, morali bi podnijeti ostavke i biti smijenjeni, jer su njihove veze sa kriminalom te neprocesuiranje odgovornih i korumpiranih, crvena linija koja se ne smije preći.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...