WARM FESTIVAL U SARAJEVU: Izložbe, debate i svjetske premijere najnovijih filmova o Gazi i Ukrajini

Sarajevo, uvijek je bilo, pa tako i sada – mjesto u kojem niko nikoga neće ograničavati na to šta će i kako govoriti o važnim konfliktima – poručuje direktor Festivala Damir Šagolj.

  • Kultura

  • 08. Jul. 2024  08. Jul. 2024

  • 0

Izložbe, svjetske premijere najnovijih filmova o Gazi i Ukrajini, debate o ovim užarenim konfliktima sa svjetski priznatim umjetnicima i stručnjacima, iskustva tamošnjih novinara - sve ovo donosi WARM festival koji je večeras otvoren u Sarajevu, po jubilarni deseti put.

Radi se o jednom od najznačajnijih međunarodnih festivala o savremenim sukobima. Ovogodišnji fokus je na Gazi i Ukrajini. Uz festival počela je i WARM akademija koja je okupila sudionike iz cijele Europe, ali i Gaze.

Sarajevo, uvijek je bilo, pa tako i sada – mjesto u kojem niko nikoga neće ograničavati na to šta će i kako govoriti o važnim konfliktima – poručuje direktor Festviala Damir Šagolj za N1, dodavši da će to biti jedna od ključnih poruka s kojom će na sarajevsku pozornicu izaći važni autori.

Neki od njih su novinar i pisac Ed Vulliamy, poznat po izvještavanju o ratovima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te otkrivanju koncentracionih logora 1992. godine, poznati novinari i književnici Amira Hass i David Rieffa, ali i brojni drugi.

“Imat ćemo jako dobre debate. Mora se pričati. Ako pogledate imena vidjet ćete da su to značajna imena, koja u Sarajevo dolaze jer ne mogu na drugim mjestima pričati o nekim stvarima. Jako nam je drago da festival WARM bio i ostaje platforma na kojoj se može govoriti o tim stvarima”, naglasio je Šagolj.

Program Festivala je na engleskom jeziku. Ulaz na sve događaje je besplatan, a program možete pronaći i OVDJE.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...