JADI MLADOG RADOVANA: "Kada se Helez fotografiše sa automatskim puškama i prijeti Srbima - Ambasada SAD ne reaguje"

Kovačevića muči i saopćenje Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini

  • Politika

  • 09. Jul. 2024  

  • 0

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Radovan Kovačević (SNSD) istakao je da to što se ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, koji bi trebao garantovati bezbjednost svim građanima i narodima u BiH, fotografiše sa automatskim puškama i ratnim dronovima, uz obavezne prijetnje Republici Srpskoj i Srbima da će nestati u nekoj novoj "oluji", očigledno za Američku ambasadu u Sarajevu ne zaslužuje nikakav komentar i ne predstavlja "neodgovorno ponašanje i potkopavanje napora na pomirenju".

"S druge strane, par nenaoružanih djevojaka i momaka koji su u BiH boravili u skladu sa zakonom i svim propisima, a što je potvrdio i ministar inostranih poslova BiH i koji su učestvovali u protokolu odavanja pošte žrtvama genocida nad svojim sunarodnicima, za Američku ambasadu očigledno predstavljaju prijetnju i provokaciju", istakao je Kovačević.

Kovačević ističe da je činjenica da u sramnom saopštenju nijednom riječju nisu spomenuli 3267 srpskih žrtava koji su od 1992. do 1995. godine u regiji Srednjeg Podrinja i Birča pobijeni od svojih muslimanskih komšija na najsvirepiji i najbrutalniji način, sasvim dovoljno govori o odnosu Američke ambasade u Sarajevu prema srpskim žrtvama u BiH.

"I RS i Srbija žele dobre i partnerske odnose sa svim garantima Dejtonskog sporazuma, uključujući naravno i SAD, ali ovu vrstu dvostrukih aršina i ponižavanja srpskih žrtava nećemo dozvoliti", istakao je Kovačević reagujuću na saopštenje Ambasade SAD-a.

Američka ambasada izdala je saopštenje u kojem navodi da su pojedini zvaničnici RS odlučili da instrumentalizuju posjetu srpskih policijskih i vojnih kadeta BiH 6. i 7. jula kako bi podigli tenzije i dodatno podijelili narod u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...