SUSRETI NA MARGINAMA: Osmani se u Washingtonu sastala sa Milanovićem, poznato o čemu su pričali

Osmani je sa kolegom Milanovićem razgovarala o težnji Kosova da se učlani u NATO.

  • Regija

  • 09. Jul. 2024  09. Jul. 2024

  • 0

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Washingtonu na poziv američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena, na marginama samita NATO-a, sastala se sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Predsjednica Osmani je istakala da je Hrvatska jedan od ključnih saveznika Kosova u regionu i jedan od glavnih partnera na “našem evroatlantskom putu“, saopćeno je iz Predsjedništva Kosova.

Osmani je sa kolegom Milanovićem, između ostalog, razgovarala o težnji Kosova da se učlani u NATO i vitalnoj podršci hrvatskih saveznika, kao i o strateškom značaju članstva Kosova za održiv mir i bezbjednost u regionu i šire.

U tom kontekstu, Osmani je zahvalila Milanoviću, koji je uvijek bio snažan glas za članstvo Kosova u NATO i druge međunarodne organizacije, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...