"POTOČARSKE SJENE": Na zgradi NP Sarajevo bit će postavljena instalacija Velije Hasanbegovića posvećena Srebrenici

"Pjesmu o Srebrenici" autora Abdulaha Sidrana čitat će glumica Emina Muftić

  • Kultura

  • 10. Jul. 2024  

  • 0

Narodno pozorište Sarajevo povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, u četvrtak 11. jula priredit će instalaciju autorskog rada Velije Hasanbegovića i poemu u interpretaciji Emine Muftić.

Instalacija autorskog rada Velije Hasanbegovića iz ciklusa "Potočarske sjene" biti će postavljena na zgradi Narodnog pozorišta Sarajevo 11. jula u 21.00 sati, dok će u istom terminu "Pjesmu o Srebrenici" autora Abdulaha Sidrana čitati Emina Muftić.

Postavka fotografije "Potočarske sjene", kroz objektiv Velije Hasanbegovića, otkriva bol i patnju kroz koju je prošao i još uvijek prolazi narod Podrinja i nakon preživljenog genocida. Riječ je o fotografiji Srebrenice i Memorijalnog centra u Potočarima koje fotograf bilježi već petnaest godina.

Glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Emina Muftić izjavila je da i u godini u kojoj nas je, nažalost, napustio Pjesnik, njegovom pjesmom "Srebrenica", odat će poštu žrtvovanom gradu i srebreničkim žrtvama.

Dodaje da je naše živote obilježila Srebrenica, a jedan od književnika i pjesnika čiji su svijest i srce bili uz ovaj grad je i Abdulah Sidran, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...