DANIJELA ŠTAJNFELD TUŽILA SVOG KOLEGU: Glumica je odlučila da pokrene privatnu krivičnu prijavu protiv Branislava Lečića zbog

(...) javne uvrede.

  • Kultura

  • 10. Jul. 2024  10. Jul. 2024

  • 0

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je održano prvo ročište nakon krivične prijave Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića zbog iznošenja javnih uvreda prilikom gostovanja po televizijskim emisija, objasnila je glumičina advokatica Sofija ilić.

"To je privatna tužba koju je moja klijentkinja podnela protiv Branislava Lečića koji je gostovanjem u TV emisijama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom izneo određene neistine koje predstavljaju uvrede. U ovom trenutku neću davati dalje izjave jer je postupak u toku“, rekla je advokatica za Blic TV.

Ročište je održano zbog pokušaja medijacije, ali je završeno bez uspjeha, te je naredno zakazano za oktobar kada će biti saslušane obje strane, prenosi spomenuti medij.

Glumica je podigla buru u javnosti kada je prije tri godine izašla u javnost sa tvrdnjama da ju je kolega silovao 2012. godine, nakon čega je odlučila da se povuče i odseli iz Srbije. I zbog ovog slučaja je bila pokrenuta krivična prijava, ali je Više javno tužilaštvo nakon višemesečnog postupka odlučilo da je odbaci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...