UNATOČ LOŠIM KRITIKAMA: Ovaj film skupio je nevjerovatnih 41 milion pregleda u samo pet dana

Nastavak akcione komedije trenutno ima nešto bolje ocjene od publike.

  • Kultura

  • 13. Jul. 2024  13. Jul. 2024

  • 0

Policajac s Beverly Hillsa: Axel F dominira Netflixovom listom najgledanijih filmova. Unatoč lošim kritikama, skupio je nevjerovatnih 41 milion pregleda u samo pet dana.

U četvrtom filmu legendarnog serijala, policajac Axel Foley vraća se na Beverly Hills. Nakon što je život njegove kćeri Jane (Taylour Page) ugrožen, ona i Foley udružuju se s novim partnerom (Joseph Gordon-Levitt) i starim prijateljima kako bi otkrili zavjeru.

Nastavak akcione komedije trenutno ima nešto bolje ocjene od publike.

Prema trenutnim recenzijama na Rotten Tomatoesu, Policajac s Beverly Hillsa: Axel F na temelju recenzija kritičara ocijenjen je sa 67 posto, dok od publike ima 79 posto.

"Axel se vratio! Nedostajao mi je humor Eddieja Murphyja. Nikad se ne može nadmašiti original, ali film je dobar", "Dok gledam ovo, osjećam se kao da ponovo imam 14 godina", "Puno originalnih elemenata je uključeno, bilo je zabavno", neki su od komentara gledatelja.

Ipak, film nije na sve ostavio dobar dojam. Kritičari su puno stroži, a jedan od primjera je recenzija Davida Rooneyja iz Hollywood Reportera: "Nedostatak svježe perspektive, odsutnost uzbuđenja i 'ropstvo' kojim se filmaši drže izvorne formule u jednoj nemaštovitoj akcijskoj sekvenci za drugom dovode do toga da film izgleda kao da mu je istekao rok trajanja." 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...