NEZAVISNI ODBOR OTVORIO KOVERTE: Evo šta sada slijedi na čelu SIPA-e

Sedam kandidata se prijavilo

  • Politika

  • 15. Jul. 2024  15. Jul. 2024

  • 0

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH je u ponedjeljak, 15. jula, održao sjednicu na kojoj su otvorene koverte sedam kandidata za direktora Državne agencije za istragu i zaštitu.

Predsjednik Nezavisnog odbora Enes Obralija je za portal Radiosarajevo.ba objasnio šta su naredni koraci u izboru direktora SIPA-e.

"Imena kandidata za direktora SIPA-e se ne mogu otkrivati jer se Agencija za zaštitu ličnih podataka stara o ličnim podacima kandidata u toku provođenja konkursnih procedura", rekao je Obralija, pa objasnio kako. 

"Ukupno smo primili sedam prijava, sve su uredne, blagovremene i potpune te će svih sedam kandidata biti pozvano u dalju proceduru. U narednom periodu će se tražiti izvodi iz kaznenih evidencija, odnosno o osuđivanosti i neosuđivanosti kandidata. Opći rok Zakona o upravnom postupku je 30 dana, ali se može očekivati da će biti obavljeno ranije. 

"Nakon toga, zakazuju se intervjui s kandidatima. Neposredno nakon toga će se u skladu sa ocjenama sa intervjua predložiti najviše pet imena najuspješnijih kandidata ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenadu Nešiću, u čijoj je nadležnosti da predloži najboljeg kandidata Vijeću ministara koje je nadležno za imenovanje", rekao je predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, Enes Obralija, za portal Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...