TUZLA GUITAR WEEK: U Ateljeu Ismet Mujezinović večeras nastup Elvisa Sivčevića i portugalskog dua

Euterpe Guitar Duo je kamerna muzička grupa koju su formirali portugalski gitaristi Pedro Baptista i Titus Isfan.

  • Kultura

  • 16. Jul. 2024  16. Jul. 2024

  • 0

Treći dan Tuzla Guitar Week-a donosi dva koncerta koji će biti održani, večeras u Ateljeu Ismet Mujezinović sa početkom u 19.00 sati. Nastupit će Elvis Sivčević iz Tuzle te Euterpe Guitar Duo iz Portugala.

Elvis Sivčević je Tuzlak koji je nastupao širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance, dok su njegovi učenici osvajali veliki broj nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Euterpe Guitar Duo je kamerna muzička grupa koju su formirali portugalski gitaristi Pedro Baptista i Titus Isfan. Upoznali su se 2013. godine a 2019. su osnovali Euterpe Guitar Duo. Posvetili su se promociji, njegovanju i objavljivanju nove muzike za ovu formaciju od strane nekih od najpoznatijih portugalskih kompozitora. 

Član ovog dua Titus Isfan je boravio protekle godine na Sedmici gitare u Tuzli i danas je izrazio veliko zadovoljstvo što je ponovo u ovome gradu jer, kako kaže, ovdje se osjeća kao kod kuće.

Još jedno izdanje Sedmice gitare, događaja koji iz grada soli u svijet šalje poruku o značaju umjetnosti, trajat će do 20. jula. Eminentna imena iz oblasti klasične muzike će i ovoga ljeta održati nastavu za učenike koji sa raznih strana svijeta dolaze kako bi od njih učili.

Na spisku država odakle dolaze umjetnici će se naći Portugal, Sjeverna Republika Makedonija, Austrija, Meksiko, Grčka, Njemačka, Srbija i Bosna i Hercegovina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...