BURNA SJEDNICA: Spajić predložio ulazak proruskih stranaka u Vladu Crne Gore

U obraćanju poslanicima Spajić je poručio da je danas Crna Gora najpomirenija u svojoj istoriji.

  • Regija

  • 23. Jul. 2024  

  • 0

Premijer Milojko Spajić predložio je danas Skupštini Crne Gore rekonstruisani sastav Vlade u koju će, ukoliko je parlament izglasa, ući stranke proruskog Demokratskog fronta (DF) i Bošnjačka stranka (BS), prenose Vijesti.ba.

 

U obraćanju poslanicima Spajić je poručio da je danas Crna Gora najpomirenija u svojoj istoriji.

"Ova Vlada garant je stabilnosti i zrelosti. Pokazatelj smo kako Srbi i Albanci, Srbi i Bošnjaci, Srbi i Crnogorci - svi mogu zajednički da žive i rade. Bićemo svjetionik za čitav Balkan", naveo je premijer.

Poslanik opozicione Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić je poručio da je ovo Vlada kojom se upravlja iz Moskve i Beograda.

"Glava i mozak su u Moskvi. Šef ove Vlade je Andrija Mandić i zato u njoj nema nacionalnih Crnogoraca".

Naime, prijedlog premijera Milojka Spajića stranke bivšeg proruskog DF-a dobiće dva potpredsjednička i tri ministarska mjesta.

Ovo je prva rekonstrukcija Spajićeve Vlade formirane krajem oktobra prošle godine sa 46 glasova od 81 koliko parlament ima poslanika.

Vladu je tada podržalo 13 poslanika stranaka nedavno rasformiranog DF-a, Nove srpske demokratije Andrije Mandića i Demokratske narodne partije Milana Kneževića, uz uslov da uđu u nju ove godine.

Riječ je o strankama čija je politika suprotna zvaničnoj politici Crne Gore, koja je najozbiljniji kandidat za ulazak u Evropsku uniju.

Ove stranke se zalažu za ukidanje sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, ne priznaju nezavisnost Kosova, protivnici su NATO članstva Crne Gore, negiraju genocid u Srebrenici, podržavaju u Hagu osuđene ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...