SALKIĆ PORUČIO VIŠKOVIĆU: "Ne žalite vi zbog programa reformi već zbog činjenice da vam nije prošlo ono što ste dogovorili sa 'Trojkom'"

"Ostaje još da Trojka pojasni zašto je prihvatila da se iz plana izbaci imenovanje sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i poštivanje odluka Suda".

  • Politika

  • 25. Jul. 2024  25. Jul. 2024

  • 4

Ne žalite vi zbog programa reformi već zbog činjenice da vam nije prošlo ono što ste dogovorili sa trojkom i ostalim koalicionim partnerima, poručio je Ramiz Salkić zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a predsjedniku Vlade RS Radovan Višković. 

Reakciju Ramiza Salkića prenosimo u cijelosti:

 "Radna grupa treba da objasni zašto je glasala za odobrenje plana koji nije sadržavao sve zahtjeve EU, uključujući zahtjev za imenovanje sudija Ustavnog suda BiH i poštivanje odluka Suda.

Pitanje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine njegovog funkcionisanja, prihvatanje i provođenje njegovih odluka ustavna je i dejtonskog obaveza za sve.

Vladavina prava trebao bi biti vrhunski cilj, na vrhu te piramide je ustavni Sud čije se odluke trebaju poštovati i provoditi što je vama ključni problem na seperatističkom putu.

Ostaje još da Trojka pojasni zašto je prihvatila da se iz plana izbaci imenovanje sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i poštivanje odluka Suda".

Podsjetimo, Višković je ranije, između ostaloga rekao: "Četiri kantona u kojima je većina okupljena oko SDA blokirali su i nisu podržali Reformsku agendu i time onemogućili prvu tranšu od 70 miliona eura namijenjenih BiH pokazuje svu nefunkcionalnost u FBiH i raskrinkavaju sve te laži i koje po ko zna koji put demaskiraju odnose u BiH". 

Ne žalite vi zbog programa reformi već zbog činjenice da vam nije prošlo ono što ste dogovorili sa trojkom i ostalim...

Objavljuje Ramiz SalkićČetvrtak, 25. srpnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...