FRANCUSKA PRESKUPA ZA AUSTRALCE: Cijene hrane i pića tema medija, jedan artikal zabranjen

Francuski zakon iz 1991. godine zabranio je prodaju alkohola na stadionima osim ako se serviraju uz obroke, što znači da se takvo piće može dobiti jedino u VIP ugostiteljskim objektima.

  • Šareni svijet

  • 26. Jul. 2024  

  • 0

Australijski medij navodi da su navijači koji prate Olimpijske igre šokirani cijenama hrane i piće, ali i zabranom jednog artikla.

Naime, u ponudi je dostupno samo bezalkoholno pivo, što se mnogim fanovima ne sviđa.

Kako navode Australci, Francuski zakon iz 1991. godine zabranio je prodaju alkohola na stadionima osim ako se serviraju uz obroke, što znači da se takvo piće može dobiti jedino u VIP ugostiteljskim objektima.

Što se tiče cijena, za mineralnu vodu pod pola litra potrebno je izdvojiti 3,5 eura, za hot dog 9,5 eura. Cheesburger je 11 eura, a pomfrit 3,5 eura.

Pileći sendvič dostupan je po cijeni od 8,5 eura.

Najjeftiniji čips je 4 eura, a kokice su čak i skuplje.

Cijene nisu prihvatljive mnogim ljudima, ali sigurno neće uticati na posjećenost Olimpijade u Parizu.

Olimpijske igre u Parizu zvanično se otvaraju večeras od 19:30 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...