IZ LOŠEGA U GORE: Otkriveno koja bi sljedeća mjera mogla stupiti na snagu protiv Mandića, Kneževića i Bečića...

-Naša je suverena procjena koga želimo proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj. A mislim da su ove osobe to i zaslužile, jer su pogoršali odnose Crne Gore i Hrvatske, rekao je hrvatski ministar.

  • Regija

  • 27. Jul. 2024  

  • 0

Glasnogovornik hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova Tomislav Lendić kazao je da Hrvatska ima mogućnost da zabranu ulaska trojici crnogorskih političara - Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, proširi i na šengenski prostor. 

-U ovom trenutku, ta zabrana ulaska odnosit će se na teritorij Republike Hrvatske, ali mi imamo mogućnost ukoliko to procijenimo oportunim, da tu zabranu proširimo i na šengenski prostor, rekao je Lendić, dodajući da će Zagreb pratiti razvoj situacije. 

Pojasnio je i da je mjera zabrane ulaska neograničenog trajanja dok se ne odluči drugačije. 

Na pitanje šta će se desiti ako pokušaju ući na teritoriju Hrvatske iz neke druge države, Lendić objašnjava da ukoliko dođu iz šengenskog prostora, oni dolaze u potpuno ilegalan ulazak.

-Dolaze pod udar zakona o strancima i jasno je da to ne bih nikome preporučio, zaključio je Lendić.

Podsjećamo, Hrvatska je prije dva dana, proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj "zbog sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe".

Stranke Mandića i Kneževića od prije dva dana su dio Vlade Crne Gore.

U saopćenju se navodi da su proglašeni personama non grata zbog sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom i kontinuirane zloupotrebe te države u unutrašnje političke svrhe.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman je rekao da Hrvatska ne želi i ne planira da blokira Crnu Goru na putu EU ali i naveo da postoje drugi mehanizmi kako bi se uticalo na određene odluke.

-Naša je suverena procjena koga želimo proglasiti nepoželjnim u Hrvatskoj. A mislim da su ove osobe to i zaslužile, jer su pogoršali odnose Crne Gore i Hrvatske, rekao je hrvatski ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...