MIRJANA NIKOLIĆ U NEVJERICI NAKON VUČIĆEVE NAJAVE: „Tako nešto ne postoji u zakonu, to je izrugivanje…“

Nikolić smatra da je to jedno otvoreno izigravanje i ruganje zakonima i Ustavu.

  • Regija

  • 03. Avg. 2024  03. Avg. 2024

  • 0

Naslove iz dnevne štampe u programu Nova S komentirala je i analizirala Mirjana Nikolić, novinarka agencije "Beta". Ona se odmah osvrnula na Vučićevu ponudu referenduma za opoziv predsjednika.

„Ja sam baš čekala juče da čujem šta će to novo nešto da bude, koja će to biti nova ideja i neki novi manevar, ali ovo me je prilično iznenadilo. Nisam očekivala zbog toga što zaista ne postoji u zakonu, a koliko smo mi čitali zakon, a predsjednik je uspio sinoć da nas natjera da čitamo i Ustav i zakone sve da vidimo. Postoji mogućnost da Skupština Srbije smijeni izabranog predsjednika Srbije, ali tako što bi moralo da se dokaže da je prekrišio Ustav i morala bi da se pokrene inicijativa dvije trećine narodnih poslanika za tako nešto“, kaže Nikolić i dodaje da je Vučić ponudio nešto vrlo olako, a to je da će zamoliti predsjednika SNS-a Miloša Vučevića da opoziciji pomognu da pokrenu taj proces.

Nikolić smatra da je to jedno otvoreno izigravanje i ruganje zakonima i Ustavu.

„Ako vi sada kažete da će poslanici SNS-a da pokenu opoziv predsjednika Vučića i da će Ustavni sud da dokazuje da je on prekršio Ustav, a onda da se sve to stavlja na referendum, koji ne postoji u zakonu, to je onda jedan sasvim novi nivo. Znači ako neko sjedne i onda smisli nešto, mislim može sada da se promjeni još neki zakon, ali inače to trenutno koliko smo mi proučavali sinoć, to u zakonu ne postoji, možda je nekada postojalo, ali više ne postoji“, kaže Nikolić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...