BEČAREVIĆ I RANIJE UPOZORAVAO NA GRADNJU NA BJELAŠNICI: "Gore je bilo planirano da bude grad, i na Trebeviću rade po istom obrascu"

"Niko ne reaguje. Tražio sam od Federalnog ministarstva da se uključi za Trebević. Nisam vidio rezultat"

  • Mini market

  • 05. Avg. 2024  

  • 0

U okviru akcije "Incitat" u Sarajevu je danas uhapšen načelnik opštine Trnovo Ibro Berilo. Osim njega uhapšeni su i Adis Mulaosmanović, Edina Džigal, te Nađa Milišić. Oni su osumnjičeni da su prodavali, odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja na Bjelašnici.

Bivši ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo i energetski stručnjak Almir Bečarević komentirao je ove događaje.

"Svi su vidjeli šta se gore radi, a evo došlo je i do trenutka kada je i pravosuđe moralo reagovati. Mi, bivši ministri smo davali izjave u SIPA-i. Bio sam tamo nedavno kao svjedok. Oni koji se najviše zalažu za zaštitu okoline, to i rade", kazao je

Bečarević je i ranije upozoravao na situaciju na Bjelašnici. Iskazao je zabrinutost zbog divlje i neplanske gradnje i njenih posljedice po bh. planine.

"Gore je bilo planirano da bude grad, pravi grad s hiljadama stanovnika i apartmana. I na Trebeviću rade po istom obrascu. Niko ne reaguje. Tražio sam od Federalnog ministarstva da se uključi za Trebević. Nisam vidio rezultat", kazao je za Hayat TV.

Bečarević ističe da nakon ove akcije očekuje da svi koji su učestvovali u ovim djelima odgovaraju na način u koji su uključeni.

Govorio je i o istragama u komunalnim preduzećima kao i o poskupljenju struje. Njegove prognoze nisu pozitivne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...