SLOVENSKA FIRMA STOJI IZA SVEGA: Njemačka carina otkrila ilegalno zaposlene radnike iz BiH

Protiv odgovornog slovenskog poslodavca vodi se posebna istraga.

  • Evropa

  • 07. Avg. 2024  

  • 0

Njemačka carina otkrila je ilegalno zaposlene radnike na gradilištu u Bad Lauterbergu, u okrugu Göttingen u Donjoj Saskoj.

Tokom nedavne kontrole, koju je provela financijska kontrola rada na crno Glavnog carinskog ureda Braunschweig, otkriveno je da su dvije osobe s bosanskohercegovačkim državljanstvom ilegalno zaposlene na tom građevinskom projektu, prenosi Crna-hronika.info.

Prema informacijama iz njemačkih medija, dvojicu radnika je njihov poslodavac, slovenska firma, uputila u Njemačku kako bi radili. Carinicima su predočene slovenske boravišne dozvole koje, međutim, nisu dovoljne za rad u Njemačkoj.

“Boravak dvojice radnika stoga je ocijenjen nedopuštenim, nakon čega je na licu mjesta pokrenut odgovarajući kazneni i prekršajni postupak od strane Glavnog carinskog ureda u Braunschweigu,” navodi se u saopćenju njemačke carine.

Imigracijske vlasti okruga Göttingen su obaviještene i odlučit će o daljnjim mjerama prema imigracijskom zakonu. Protiv odgovornog slovenskog poslodavca vodi se posebna istraga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...