NAŠ NAJBOLJI TENISER: Džumhur nakon povratka u TOP 100 - "Ne želim na ovome stati!"

Damir Džumhur ima 32 godine, ali ne misli da je na zalasku karijere.

  • Sport

  • 14. Avg. 2024  

  • 0

Povratak Damira Džumhura među 100 najboljih igrača svijeta bio je povod zvaničnoj stranici ATP Toura da uradi intervju sa našim najboljim teniserom.

Iz ATP-a su podsjetili da se Džumhur u TOP 100 vratio nakon četiri i po godine, kao i da je tokom karijere doživio velike uspone i padove - Od 23. mjesta iz 2018. godine, do 260. pozicije prije dvije godine.

U periodu od 2015. do 2020. godine, Džumhur je konstantno bio među 100 najboljih igrača svijeta. Kada je počela pandemija koronavirusa, naš teniser nije mogao ni slutiti da će na povratak u to društvo morati čekati više od četiri godine.

"To nije lako prihvatiti, znajući da ste skoro šest godina u TOP 100, igrate na turnirima najvišeg nivoa, igrate na Grand Slamovima i onda odjednom niste tamo. Morate igrati u kvalifikacijama, morate igrati više Challengera... Misliš: 'Vratit ću se', ali to nije tako lako. Tada se dešavaju određene stvari, ne možete da budete na svom najboljem nivou, niste tu i nije lako to prihvatiti”, rekao je Džumhur za ATPTour.com.

Damir Džumhur je ove godine osvojio tri titule na Challengerima: Barletta, Ostrava i Zagreb i jedan je od samo šestorice igrača koji su to uspjeli u 2024.

Prisjetio se Džumhur da je u nekim momentima mislio da se nikada neće vratiti, prenose Vijesti.ba.

"U nekim trenucima sam osjećao da je moja igra tu, ali samo mi je nedostajao dio slagalice, a onda je bilo i teških trenutaka, posebno 2022. Pao sam na 260. mjesto u jednom trenutku i tada sam razmišljao: Šta će biti sljedeće? Hoću li se vratiti ili će to biti samo borba?”, prisjetio se Džumhur.

Damir Džumhur ima 32 godine, ali ne misli da je na zalasku karijere.

“Sa 32 godine se i dalje osjećam dobro. Zapravo, ovo je godina u kojoj sam se fizički najbolje osjećao u posljednjih nekoliko godina. Ne mislim da su 32 godine puno za tenis i još uvijek mislim da mogu nešto napraviti u tenisu. Prilično sam siguran da mogu još više i da mogu postići još bolje rezultate. Ne želim na ovome stati”.

Damir Džumhur trenutno nastupa na Challengeru u Santu Domingu u Dominikanskoj Republici, gdje je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Cannona Kingsleyja sa 2:0, a po setovima je bilo 7:5 i 7:5 za nešto više od dva sata igre.

Džumhurov protivnik u drugom kolu će biti Dmitry Popko (187.) iz Kazahstana, a taj meč je na rasporedu večeras.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...