ZUKAN HELEZ O UČINKU HELIKOPTERSKE JEDINICE U GAŠENJU POŽARA: "Ponosan sam na OSBIH, ne razumijem vlasti RS-a"

"Ovo će im biti sedmi angažman pri gašenju požara u našoj zemlji u posljednjih 15 dana. Do sada su uspješno ugasili požare kod Bugojna, Olova, Drvara, Žepča, Mostara i Foče", napisao je ministar Helez.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2024  

  • 2

Ministar odbrane BiH Zukan Helez poručio je kako je zadovoljan učinkom helikopterske jedinice Oružanih snaga BiH prilikom gašenja požarišta.

Saopćenje ministra Heleza prenosimo u cjelosti: 
"Helikopteri Oružanih snaga BiH vrše posljednje pripreme i uskoro će poletjeti kako bi gasili požar na području Ponijera kod Kaknja.
Ovo će im biti sedmi angažman pri gašenju požara u našoj zemlji u posljednjih 15 dana. Do sada su uspješno ugasili požare kod Bugojna, Olova, Drvara, Žepča, Mostara i Foče.

Pored angažmana helikoptera Oružanih snaga BiH pri gašenju požara, Oružane snage BiH su uputile 30 svojih pripadnika sa mehanizacijom i vozilima za gašenje požara kod Bileće.

Iako je osnovni zadatak Oružanih snaga BiH zaštita suvereniteta, državnosti i teritorijalnog integriteta naše zemlje, Oružane snage BiH pokazuju da spremne i sposobne pomoći građanima naše zemlje pri elementarnim nepogodama.

Moram priznati da me žalosti, a istovremeno i ne razumijem vlasti manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS za uporno zaobilaženje i ignoriranje helikoptera Oružanih snaga naše zemlje pri gašenju požara.

Napominjem da bez zahtjeva lokalnih vlasti i saglasnosti Predsjedništva BiH ne mogu podignuti helikoptere i gasiti požar.

Kako god, ponosan sam na naše Oružane snage koje su uspješnim angažmanom pri gašenju požara u vrlo kratkom roku pokazale su spremne i sposobne izići na kraj sa najtežim izazovima i biti na usluzi svim građanima u našoj domovini", poručio je Helez.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...