HELEZ POSJETIO OPOŽARENO PODRUČJE OKO MAGLAJA: "Helikopteri će djelovati sve dok se požar u potpunosti ne ugasi"

Helez je helikopterom posjetio i područje zahvaćeno požarom te razgovarao s lokalnim stanovništvom. On je istaknuo da je zahvaljujući angažmanu helikoptera OS BiH situacija na požarištu mnogo povoljnija te stavljena pod kontrolu.

  • Vijesti

  • 05. Sep. 2024  

  • 0

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovne i ministar obrane BiH Zukan Helez danas je u Maglaju obišao helikoptersku posadu Oružanih snaga BiH, koja je već treći dan angažirana na gašenju požara u općini Maglaj.

Helez je helikopterom posjetio i područje zahvaćeno požarom te razgovarao s lokalnim stanovništvom. On je istaknuo da je zahvaljujući angažmanu helikoptera OS BiH situacija na požarištu mnogo povoljnija te stavljena pod kontrolu.

“Maglaj je preživio teška ratna razaranja, ali i katastrofalne poplave. Zbog toga sam danas u Maglaju, da dam podršku ne samo posadi helikoptera OS BiH, nego i građanima Maglaja. Mogu im poručiti da će helikopteri djelovati sve dok se požar u potpunosti ne ugasi”, rekao je Helez.

Pohvalio je nadljudske napore letačkih posada OSBiH na gašenju požara, koji je prijetio da ugrozi civilno stanovništvo i njihovu imovinu. Istaknuo je da su oni ponos čitave Bosne i Hercegovine.

Ovoga ljeta, helikopteri OSBiH bili su angažirani na gašenju požara otvorenih prostora u Bugojnu, Foči, Mostaru, Bileći, Drvaru, Hadžićima, Olovu, Žepču, Konjicu, Kladnju, Livnu, Kaknju, Zavidovićima, Maglaju i danas tijekom dana kod Srebrenice. Helikopteri OSBiH u tim su protupožarnim letovima do sada ostvarili više od 100 sati naleta, i izbacili više od 28 tona vode, navodi se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...