HRABRI, POŽRTVOVANI I PRIBRANI: Helez nagradio pripadnike OS BiH za spašavanje posade helikoptera nakon nesreće

Helez im je čestitao na hrabrosti, požrtvovnosti i pribranosti u tim presudnim trenucima.

  • Vijesti

  • 03. Sep. 2024  03. Sep. 2024

  • 0

Državni ministar odbrane Zukan Helez upriličio je prijem za pripadnike Oružanih snaga BiH koji su prvi regovali, spasili i izvukli posadu helikoptera Oružanih snaga BiH koji je prije nekoliko dana pao u Jablaničko jezero.

Helez im je čestitao na hrabrosti, požrtvovnosti i pribranosti u tim presudnim trenucima.

"Pripadnici Artiljerijskog bataljona 4 pješadijske brigade su reagovali u trenutku. Sav njihov trening i obuka su se isplatili u tom trenutku. Za manje od minute izvukli su posadu helikoptera te spasili živote posade helikoptera. Ova nesreća je pokazala da su pripadnici Oružanih snaga BiH uvježbani i obučeni da reaguju na pravi način, bez obzira koliko situacija bila kritična i zahtjevna", rekao je ministar Helez.

Dodao je i kako je upravo ljudski resurs najbolji potencijal Oružanih snaga BiH.

"U najorganiziranijim sistemima i najrazvijenijim državama svijeta, nesreće se dešavaju, najsavremenije letjelice padaju. Bez obzira na sve, mi nastavljamo raditi. Naravno, zbog iskazne hrabrosti i pribranosti pripadnici Artiljerijskog bataljona 4 pješadijske brigade će biti novčano nagrađeni. Oružane snage BiH nastavljaju biti podrška civilnom stanovništvu BiH", zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...