RASPISALI JAVNU NABAVKU: Elektroprivreda BiH nabavlja ugalj od privatnika za 63 miliona KM

Elektroprivreda BiH nabavit će nove količine uglja na slobodnom tržištu

  • Ekonomija

  • 17. Avg. 2024  

  • 0

Ove sedmice preduzeće je raspisalo poziv za dostavljanje ponuda za nabavku 400.000 tona mrkog uglja sa prevozom za potrebe Termoelektrane Kakanj, koja posluje u sastavu Koncerna EP BiH, izvještava BiznisInfo.ba.

Vrijednost ugovora je 54 miliona KM bez PDV, što znači oko 63 miliona KM sa ovim porezom.

Predviđeno vrijeme trajanja ugovora je, sukcesivno, do 31. jula 2025. godine. Rok za prijem ponuda je 19. septembar 2024.

Podsjetimo da u posljednje vrijeme opada proizvodnja uglja u rudnicima EP BiH, a da je kompanija istovremeno prinuđena nabavljati velike količine na slobodnom tržištu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...