IAKO JE LJETO I VRUĆE JE: Čizme do koljena postale su najpoželjniji komad obuće

Pred kraj ljeta nosiće se dugačke čizme...

  • Žena

  • 22. Avg. 2024  

  • 0

Ako imate utisak da ovog ljeta konstantno viđate čizme na Instagramu, potpuno ste u pravu. Najprije smo ih gledali na fotografijama sa velikih muzičih festivala kao što su Glastonbury ili Tomorrowland, što je bilo i potpuno očekivano, međutim, posljednjih dana sve češće su dio i gradskih modnih kombinacija.

Nose ih brojne influenserke na Instagramu, vidjeli smo ih na nogama Emily Ratajkowski i Belle Hadid, a svako ko je malo bolje pogledao street style fotografije sa Nedjelje mode u Kopenhagenu shvatio je da je gotovo svaka zvanica makar jednom nosila čizme do koljena.

Možda vam se na prvi pogled čini da je trenutna opsesija čizmama usred avgusta neočekivana, pa čak i nerazumna, ali ovaj scenario ima potpuno logično objašnjenje.

Pred nama je jesen koju će obilježiti boho stil, pa će nam glavna inspiracija za modne kombinacije biti festivalski outfiti koje su prije dvije decenije nosile Kate Moss i Sienna Miller. To znači da su čizme u paru sa šortsevima, mini suknjama ili bermudama ponovo in, piše Injournal.rs.

Modne insajderke svoje čizme uglavnom nose u kombinacijama kakve su bile aktuelne početkom milenijuma ali sa modernim zaokretom. Tako su svoje modele uparile sa mini haljinama i suknjama, teksas bermudama i boho bluzama, ali i sa mikro šortsevima i plisiranim suknjicama.

Kada je reč o modelima koje biraju, uglavnom se oslanjaju na popularne moto čizme ili uvijek aktuelne kaubojke, mada nerijetko nose i nešto neočekivanije modele sa kitten ili punom potpeticom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...