"ISTINOMER" IZRAČUNAO: Vučić uživo na televiziji 14 sati i 47 minuta za četiri dana u Podrinju

Istinomer je na svom profilu naveo šta se sve dešavalo u Podrinju od 4. do 8. septembra, gdje je predsjednik Srbije na kraju posjete satima odgovarao na pitanja građana.

  • Regija

  • 09. Sep. 2024  

  • 2

Za četiri dana, koliko je proveo u Podrinju, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je uživo u televizijskom programu 14 sati i 47 minuta, objavio je Istinomer na društvenoj mreži X, prenosi Beta.

Istinomer je na svom profilu naveo šta se sve dešavalo u Podrinju od 4. do 8. septembra, gdje je predsjednik Srbije na kraju posjete satima odgovarao na pitanja građana.

Predsjednik je pravio palačinke, bio košarkaški trener, nosio uštipke u školu, vozio se sa Dodikom, prisustvovao vojnoj vježbi, obišao bolnicu, crkvu, destileriju i mlekaru.

Po ocjeni Istinomera, riječ je o pseudodogađajima, odnosno organizovanim događajima koji se preduzimaju iz propagandnih razloga u cilju obezbjeđivanja publiciteta u medijima, a iza niza predsjednikovih aktivnosti, zapravo stoji tehnika propagande akcijom.

„Reč je o organizovanim, kontrolisanim ili bar podsticanim spontanim aktivnostima koje nisu preduzete prvenstveno iz propagandnih razloga, ali koje imaju za cilj da pošalju propagandnu poruku, na primer o posvećenosti i brizi predsednika o vodama i deci u Podrinju“, stoji u objavi.

Mnogi od tih postupaka, u slučaju predsjednika Srbije, doprinose i učvršćivanju imidža „čovjeka iz naroda“, naveli su iz Istinomera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...