NEDELJKO ELEK SASLUŠAN U POLICIJI: Stigle dvije prijave, jedna iz sarajevskog MUP-a

Slučaj je okarakterisan kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

  • Vijesti

  • 13. Sep. 2024  13. Sep. 2024

  • 1

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina Nedeljko Elek saslušan je u prostorijama Policijske uprave Istočno Sarajevo, gdje je dao izjavu u svojstvu svjedoka povodom prijave za uklanjanje zastave Bosne i Hercegovine sa jednog od vrhova Јahorine.

Slučaj je okarakterisan kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

"U MUP-u RS mi je rečeno da je to po zahtjevu MUP-a Kantona Sarajevo. Uvijek ću se odazvati pozivu bilo koje sigurnosne agencije na nivou BiH, a naročito MUP-a RS. Stojim na raspolaganju za sve okolnosti koje znam na tu temu", rekao je Elek nakon što je saslušan.

Nedeljko Elek je dao izjavu u svojstvu svjedoka i po tužbi za klevetu koju je protiv njega podnio bivši ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Miloš Lučić.

"Ostao sam pri navodima da stojim iza onoga što sam rekao u emisijama na ATV-u i televiziji Hayat, jer to su vijesti koje sam pročitao u sredstvima informisanja", naveo je Elek.

Elek se prije saslušanja i oglasio na društvenoj mreži X (bivši Twitter)...

"Danas u 11h idem na saslušanje u MUP Republike Srpske po dvije prijave. Rušenje zastave i prijave bivšeg ministara Lučića za klevetu. To je onaj što se pisao kao Crnogorac, pa umislio da je Škaljarac. Krao miješano meso. Svašta imam da kažem danas…", napisao je Elek na X-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...