CURE DETALJI NOVE DRAME U REPUBLICI SRPSKOJ: "Priprema se hapšenje najbližih saradnika Draška Stanivukovića, iza svega stoji..."

Ostaje samo da vidimo da li će Dodik njihovu političku karijeru poslati na deponiju prije 6. oktobra, a materijala ima više nego dovoljno.

  • Mini market

  • 14. Sep. 2024  14. Sep. 2024

  • 0

Da se život političara može okrenuti naglavačke u samo mjesec dva najbolje pokazuje primjer gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. Da ste njega prije nekoliko mjeseci pitali kako će proći na predstojećim lokalnim izborima, on bi vam sa puno samopouzdanja odgovorio da će obnoviti gradonačelnički mandat, piše novinar Slobodan Vasković.

-Stanivukovićevo samopouzdanje je bilo na vrhuncu u momentu kada je SNSD objavio da će njen kandidat za gradonačelnika Banjaluke biti anonimni Nikola Šobot. Već sam pisao o tome da nakon tog saznanja Stanivuković nije mogao da spava od sreće.

alt

Na Stanivukoviću nesreću, Vlado Crta Đajić je uspio da za kratko vrijeme Šobotov rejting podigne iznad Stanivukovićevog. Momenat kada je Milorad Dodik dobio prvo istraživanje javnog mnijenja koje je pokazalo takav rezultat može se slobodno smatrati početkom kraja političke karijere Stanivukovića.

Posljednja dešavanja pokazuju da je stari makijavelista Dodik već zahuhtao mašinu za mljevenje Stanivukovićevog rejtinga. Zato i ne treba da čudi što je njegov rejting u posljednja dva istraživanja bio ispod 20 %. To faktički znači da ne postoji ni promil šanse da Stanivuković do 6. oktobra povrati izgubljeni rejting i obnovi gradonačelnički mandat.

Pod Dodikovim kaznenim mjerama nije samo Stanivuković, nego su i njegovi najbliži saradnici. Tako dobro upućeni tvrde da je sve pripremljeno za hapšenje Valentine Aničić, Stanivukovićeve savjetnice za ekonomska pitanja.

alt

Nije isključeno da prije Aničićeve bude uhapšen Drina Trećina, najbliži Stanivukovićev saradnik. Dodik o njemu ima više nego dovoljno materijala, uključujući i snimak na kojem se vidi kako Drina Trećina pokušava da reketira jednog tajkuna bliskog Crvenoj Sekti.

alt

Jedan u nizu nasrtaja Dodika na dvojac Stanivuković/Drinić je isključivanje iz saobraćaja kamiona koji se formalno vode kao vlasništvo građevinske firme „Građevinarstvo Kos“. Međutim, čak i ptice na grani znaju da je značajan broj kamiona i bagera te firme u vlasništvu Drine Trećine. Sve što oni zarade ide direktno u Drinićev džep.

alt

Drinićevi kamioni su isključeni iz saobraćaja, čime je Dodik poslao jasnu poruku i njemu i Stanivukoviću da će i oni ubrzo biti uklonjeni sa političke scene. Ostaje samo da vidimo da li će Dodik njihovu političku karijeru poslati na deponiju prije 6. oktobra, a materijala ima više nego dovoljno, piše Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...