IZ RUSIJE STIŽU ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI: Velika eksplozija koja je zatresla tlo kao da je zemljotres (VIDEO)

Vidi se kako u trenutku udara nastaje velika vatrena gljiva, koja se diže desetke metara u zrak.

  • Evropa

  • Prije 23h  Prije 23h

  • 0

Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile su skladište oružja u ruskoj Tverskoj oblasti tokom noći, potvrdio je izvor iz Službe sigurnosti Ukrajine (SBU) za Kyiv Independent. Eksplozija se dogodila u blizini grada Toropeca.

Fotografije i videozapisi objavljeni na ruskim Telegram kanalima rano jutros pokazuju brojne eksplozije i velik oblak dima u skladištu u Toropecu. Guverner Tverske oblasti Igor Rudenja izvijestio je da je u Toropecu izbio požar zbog pada krhotina drona, ali je ustvrdio da je situacija "pod kontrolom".

Cijelo jutro stižu nove snimke velike eksplozije koja je zatresla tlo kao da je potres. Vidi se kako u trenutku udara nastaje velika vatrena gljiva, koja se diže desetke metara u zrak.

Prema pisanju ruskih medija, snaga eksplozije bila je tolika da se tlo zatreslo, a u bližoj okolici pucali su prozori. Vatrogasci su pokušavali obuzdati požar, rekao je na Telegramu Igor Rudenia, guverner regije Tver, ali nije naveo što gori.

Osim što su detektori potresa prijavili manji potres zbog eksplozije, kako navodi Reuters, NASA-ini sateliti uhvatili su toplinski signal.

Prema izvještaju državne novinske agencije RIA iz 2018., Rusija je izgradila arsenal za skladištenje projektila, streljiva i eksploziva u Toropecu.

Izgrađen 2015., arsenal je pušten u rad 2018., rekao je tadašnji zamjenik ministra odbrane Dmitrij Bulgakov za RIA-u. Bulgakov je uhapšen ranije ove godine pod optužbom za korupciju. On negira optužbe.

Bulgakov je 2018. rekao da je arsenal opremljen betonskim skladištima za skladištenje projektila, streljiva i eksploziva u odgovarajućim uvjetima, izvijestila je RIA prije nekoliko godina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...